Paperisota? Ota käyttöön kevytyrittäjän laskutuspalvelu! 

Kevytyrittäjän laskutuspalvelu on käytännöllinen tapa välttää yrittäjyyteen kuuluvat selkärankaa kivuliaasti riipaisevat paperisodat, jossa täytettäviä lomakkeita kertyy työpöydälle ääretön määrä, eikä ulospääsystä ole tietoakaan. 

Hengästyitkö tuota virkettä lukiessasi? Sama tunne tulee varmasti, jos olet aloitteleva yrittäjä, etkä ole täysin kartalla siitä, miten kirjanpito, laskutus tai verotus hoidetaan. Vakuutuksista puhumattakaan! 

Ota siis käyttöön kevytyrittäjän laskutuspalvelu! Kevytyrittäjän laskutuspalveluita tarjoavat laskutuspalveluyritykset, joita on Suomessa useita. Siksi onkin parasta varoa vaaraa ja olla tarkkana sitä oikeaa valitessa. Palvelujen välillä on eroja, mutta onneksemme Suomessa laskutuspalveluyritykset ovat ylimalkaan luotettavia, eikä pirullisia piilomaksuja tai haudattuja koiria tarvitse pelätä kuin kuuta nousevaa.  

kevytyrittäjän laskutuspalvelu

Kevytyrittäjyys ei ole virallinen termi

Kevytyrittäjän laskutuspalvelu on itse asiassa käytäntö, joka on luonut kevytyrittäjän käsitteen. Kevytyrittäjä ei ole virallinen termi, vaan se on syntynyt laskutuspalveluyritysten tarjoamista laskutuspalveluista. He ovat lanseeranneet käsitteen. Se ei suoraan tarkoita, että kevytyrittäjyys olisi vain jokin markkinointikikka näille yrityksille tehdä rahaa, vaan se on puhtaasti syntynyt kuvaamaan yrittäjämäisesti toimivaa henkilöä, joka ulkoistaa töitään laskutuspalvelulle.  

Laskutuspalvelut toimivat niin, että ensin kevytyrittäjä solmii diilin oman asiakkaansa kanssa ja tekee itse työn. Sitten hän toimittaa sopimuksesta riippuen laskutuspalvelulle verokorttinsa ja kirjaa laskun palvelun laskunluontipalveluun. Tämän jälkeen laskutuspalvelu laskuttaa ja nappaa laskutettavasta määrästä (ilman alvia) oman osuutensa, joka on noin viisi tai seitsemän prosenttia. Riippuen yrityksestä. 

Samalla laskutuspalveluyritys ottaa huomioon verotuksen, vakuutukset ja kirjanpidon. Lopulta kevytyrittäjä pyytää yritystä maksamaan palkkaa hänelle eli laskuttamansa summan vähennettynä kaikilla kuluilla. Näin piiri pyörii ja kaikki hyötyvät – kevytyrittäjä, laskutuspalveluyritys sekä asiakas, jolle työ on tehty. Symbioottista! 

Laskutuspalvelu sopii kaikille

Laskutuspalvelu sopii kaikille heille linnunpojille, jotka haluavat lähteä pesästä ja opetella lentämään yrittäjyyden, joskus julmassakin, maailmassa. Laskutuspalvelu on kuin emo, joka pitää huolen, että saat rauhassa opetella lentämään (tai pudota puusta, kuten biologiset linnut. Älä sinä kuitenkaan kiipeä puuhun).  

Laskutuspalvelu sopii, jos sattuu omaamaan jonkin mahtavat taidon tai profession, jota haluaisi kokeilla sivutoimisesti esimerkiksi työn tai opiskelujen ohessa. Tai jos sinulla on leijonanluolamainen superliikeidea, mutta et ole aivan millilleen varma, kuinka nopeasti se kiihtyy nollasta sataan. Tällöin hyvä vaihtoehto on myös ottaa kylkeen sataprosenttisesti riskitön laskutuspalvelu, joka takaa, että saat täydellisessä zen-olemuksessa testata tätä mahti-ideaasi. 

Mutta vitsit sikseen. Oikein valittu ja harkittu laskutuspalvelu on kevytyrittäjän paras ystävä. Se antaa mahdollisuuden olla vapaampi ja vapauttaa aikaa enemmän sille, mitä kevytyrittäjä haluaa eniten tehdä. Yrittää. Kevytyrittäjäksi ja laskutuspalvelun käyttöönotto on täysin ilmaista. Tässä kohdin ei tarvitse pelätä piilomaksuja.  

Maksat vain tarvittaessa

Maksat palvelusta vasta sitten, kun sinulla on oikeasti jotain laskutettavaa. Siitä laskutuspalveluyritykset ottavat oman osuutensa. Useimmilla se on prosenttiosuus, mutta se voi olla myös kiinteä könttäsumma. Tutustu siis tarkasti laskutuspalveluyrityksiin, on tärkeää valita se itsellensä sopiin, vaikka yleisesti kaikki suomalaiset yritykset ovat helt okej!  

Lähes kaikilla laskutuspalveluyrityksillä on jonkinlainen laskuri, jota käyttää kulujen laskemiseen. Käytä sitä kilpailutusvaiheessa! Meidän perheessämme on aina hyödynnetty pienempiä laskutuspalveluyrityksiä. Heidän kanssaan asiointi on ollut aina helpointa ja palvelu reiluinta. Heidän asiakaspalvelijoistansa on tullut lähes ystäviä, mikä tekee kevytyrittämisestä myös todella mukavaa, kun tietää taustalla olevan luotettavia ihmisiä. Isommat yritykset jäävät etäisiksi ja kylmiksi. Ei enää koskaan niitä! 

Samankaltaiset artikkelit