Hautaustoimisto Helsinki: Apuna hautajaisjärjestelyissä

hautaustoimisto helsinki

Hautaustoimistot Helsingissä tietävät, että hautajaisten järjestäminen on tärkeä ja usein vaativa tehtävä, ja sitä suoritettaessa on tärkeää huolehtia monista yksityiskohdista kunnioittavasti ja tarkasti. Olemme listanneet tähän artikkeliin asioita, jotka on hyvä muistaa hautajaisten järjestämisessä.

Vainajan toiveet täytyy ottaa huomioon

Ensimmäinen askel useimpien hautajaisten järjestämisessä on selvittää vainajan toiveet, jos ne ovat olleet tiedossa ja kirjattu johonkin. Näihin toiveisiin voi sisältyä toiveita esimerkiksi siitä, haluaako vainaja tulla tuhkatuksi vai perinteisen hautauksen, missä hän haluaa hautapaikkansa olevan ja millaisen seremonian hän haluaa.

Hautaustoimisto Helsingissä auttaa byrokratian kanssa

Hautajaisiin liittyy usein virallisia dokumentteja, kuten kuolintodistus ja hautauslupa. Näiden asioiden hoitaminen ajoissa on tärkeää. Tässä hautaustoimistot Helsingissä ja muissa kaupungeissa ovat suureksi avuksi, sillä aina läheisillä ei ole voimia tai aikaa huolehtia kaikista paperitöistä. Näitä asiakirjoja ei tarvita ennen hautausjärjestelyiden aloittamista, ja läheiset voivat aloittaa hautajaisjärjestelyt ottamalla yhteyttä hautaustoimistoon.

Hautajaisille täytyy valita sopiva aika ja paikka

Tärkeä osa hautajaisia on valita sopiva aika ja paikka hautajaisille. Sopiva paikka liittyy yleensä vainajan tai perheen toiveisiin, ja se voi olla esimerkiksi kappelissa, kirkossa, seurakunnan tiloissa tai muussa paikassa, kuten vainajan kotona.

Muista ilmoittaa hautajaisten ajankohta ja paikka hyvissä ajoin perheelle, ystäville ja sukulaisille, jotta he pääsevät todennäköisemmin osallistumaan. Hautaustoimistolta on mahdollista saada apua ja ohjeistusta myös tähän.

Hautajaisseremonian yksityiskohdat täytyy pohtia erikseen

Läheiset ja omaiset päättävät usein myös hautajaisseremonian tarkemmista yksityiskohdista, kuten puheista, musiikista, rukouksista ja muusta ohjelmasta. Hautajaisten ohjelmasta voidaan keskustella myös yhdessä papin kanssa. Jos läheiset tarvitsevat apua ohjelman päättämisessä, hautaustoimistot Helsingissä voivat auttaa myös ideoinnissa, sillä hautausalan ammattilaisilla on laajasti kokemusta erilaisten hautajaisten järjestämisestä.

Myös kukat ja seppeleet hautajaisia varten on hyvä suunnitella hyvissä ajoin. Niihin voidaan valita esimerkiksi sellaisia kukkia, jotka ovat merkityksellisiä vainajalle tai hänen perheelleen.

Hautakiven, muistomerkin ja arkun hankinta

Jos hautaus tehdään hautausmaalla, pohdi, tarvitaanko hautakiveä tai muistomerkkiä. Suunnittelu ja tekstin valinta voivat vaatia aikaa.

Vainajalle on hankittava arkku, vaikka hänet tuhkattaisiin, sillä krematoriot ottavat vainajia vastaan vain arkuissa. Jos vainaja tuhkataan, muista selvittää, onko hänellä ollut toiveita tuhkan sirottelun tai uurnan hautapaikan suhteen.

Musiikilla voidaan vaikuttaa tunnelmaan

Musiikki on tärkeässä osassa monissa hautajaisissa, ja siksi muun muassa surulaulujen ja muistoja herättävän musiikin valinta kannattaa tehdä tarkasti. Hautaustoimistot Helsingissä voivat auttaa sinua varmistamaan, että hautajaistilan äänentoisto on kunnossa. Musiikin avulla hautajaisista voidaan helposti tehdä vainajan näköinen tapahtuma, joten sitä kannattaa harkita tarkkaan.

Muistotilaisuudessa voidaan muistella vainajaa yhdessä

Hautajaisten yhteydessä pidetään usein muistotilaisuus tai vastaanotto, joka sisältää tarjoilun ja mahdollisuuden muistella vainajaa yhdessä. Joskus vainajalla voi olla toiveita siitä, mitä tarjoiluja hän haluaisi muistotilaisuuteensa, mutta yleensä perhe päättää tarjoiluista yhdessä catering-yrityksen kanssa. Myös hautaustoimistot Helsingissä voivat antaa mielipiteensä siitä, mitä muistotilaisuudessa kannattaisi tarjota.

Pidä kirjaa hautajaiskustannuksista

Kirjaa budjettiin kaikki hautajaisten kustannukset, mukaan lukien arkku, hautausmaan tai krematorion maksut, kukat, hautakivi ja muut kulut. Jos käytät hautajaisten järjestelyissä hautaustoimistoa Helsingissä, suurin osa kuluista on useimmiten helposti nähtävissä yhdellä laskulla.

Hautajaiset ja muistotilaisuus kannattaa taltioida

Voit harkita valokuvaajan palkkaamista hautajaisiin, tai jos lähipiiriisi kuuluu taitavia kuvaajia, voit pyytää myös jotakin heistä ikuistamaan hautajaiset valokuvin tai videoin. Esimerkiksi kauniit muistokukat eivät säily pitkään, mutta kuvista niitä voidaan katsella monien vuosien ajan.

Hautajaisten järjestäminen on usein tunteikas ja vaativa tehtävä, ja siihen liittyy monia muistettavia yksityiskohtia. Siksi järjestelyihin on hyvä käyttää runsaasti aikaa, jotta kaikkia yksityiskohtia ehditään harkita huolellisesti. Läheiset ja perhe voivat myös harkita hautaustoimiston apua, jotta järjestelyt varmasti sujuvat mutkattomasti.

Samankaltaiset artikkelit