Kaikki sesonkikukista

Sesonkikukat Kiimingin kukkakaupassa.

Kukkakaupat, kuten Kiimingin Kukka, ympäri maailmaa täyttyvät vuodenaikojen mukaan vaihtuvista kukista, jotka ovat saatavilla vain tiettynä aikana vuodesta. Tässä artikkelissa käsittelemme erilaisia sesonkeja ja eri sesonkien kukkia sekä niiden ominaisuuksia. 

Kukkakaupat ovat ammattilaisia kukkien tunnistamisessa ja hankinnassa. Kukkakaupan henkilökunta auttaa sinua löytämään juuri oikeat sesonkikukat ja suunnittelemaan niistä kauniin kukkakimpun tai -laitteen. Kukkakaupat myös huolehtivat siitä, että kukat ovat tuoreita ja pitkäkestoisia, jotta voit nauttia niistä pidempään. 

Sesonkikukat ovat upea tapa juhlistaa vuodenaikaa tai juhlapyhää lisäämällä kauneutta arkeen tai juhlaan. Kukkakaupan ammattilaiset auttavat sinua valitsemaan juuri oikeat kukat ja sidontatyylit, jotka sopivat tarpeisiisi.

Kevät

Kevät on uuden alun ja kasvun aikaa! Kukkakaupat ympäri maailmaa täyttyvät kauniista kukista, jotka juhlistavat tätä aikaa vuodesta. Kevään kukista esimerkkejä ovat tulppaanit, narsissit, krookukset, liljat, hyasintit ja freesiat. Oikein hoidettuna kevään kukat, erityisesti sipulikukat, ilahduttavat pitkän aikaa.  

Kevään kukat ovat kodin ensimmäinen väriläiskä pitkän pimeän talven jälkeen. Pääsiäinen onkin värien ilottelun aikaa! Ensimmäinen kevätkukka, narsissi, on helppoutensa ja monikäyttöisyytensä puolesta oivallinen, vaikkei suurin viherpeukalo olisikaan. Narsissin voi yhdistellä erilaisiin istutuksiin, kimppuihin tai jopa ulkokäyttöön.  

Tulppaani taas dominoi kevään leikkokukkahyllyjä. Tulppaani on turvallinen valinta, sillä valikoimaa väreistä löytyy jokaisen makuun. Viime vuosina valikoimiin on tullut myös lisäyksenä kerrannaisia ja ripsureunaisia tulppaaneja sekä elegantteja ranskalaisia tulppaaneja.

Kesä

Kesällä kukkakaupat täyttyvät värikkäistä kukista, jotka kukoistavat kuumassa ja aurinkoisessa säässä. Kesän kukkia ovat muun muassa ruusut, pionit, daaliat, pelargoniat, laventelit ja hortensiat. 

Kesäkukkia ostaessasi kannattaa ottaa erityisesti huomioon kasvupaikka ja auringon määrä. Osaa kukista, kuten samettikukkia tai pelargonioita, ei helle häiritse, mutta toiset, kuten orvokit ja ahkeraliisat, taas viihtyvät puolivarjoisilla tai varjoisilla alueilla.  

Suomessa suuri osa kesäsesongin kukkaostoksilla kävijöistä vie kukan myös hautausmaalle. Haudalle eivät sovi liian korkeat, hautakiven kirjoituksen peittävät, kukat tai kukat, jotka leviävät helposti. Varmoja valintoja ovat esimerkiksi erilaiset begoniat.  

Syksy

Syksy on upea aika vuodesta, jolloin lehdet vaihtavat väriä ja kukkakaupat täyttyvät upeista kukista, jotka juhlistavat syksyn sävyjä. Syksyn kukista esimerkkejä ovat daaliat, kanervat ja krysanteemit. 

Syksyn sesonkia usein juhlitaan juuri värien kautta. Erityisesti murretut tummat tai sävyt sekä oranssit ovat etusijalla. Tunnelmaa voivat luoda myös syksyisemmät vihreät, esimerkiksi oksat, osana kimppua.  

Kanervat ovat tottuneet kasvamaan karuissa oloissa, mikä tekee niistä helppohoitoisia syyskukkia. Ruukuissa olevat kanervat tarvitsevat säännöllistä kastelua aina pakkasiin saakka, mutta muuta hoitoa ne eivät tarvitsekaan. Aitokanervat saattavat maahan istutettuna jopa talvehtia, riippuen talven säistä.

Talvi

Talvi tuo mukanaan viileän ilmaston ja lumiset maisemat. Talven kukista suosituimpia ovat joulutähdet, amaryllikset, hyasintit ja atsaleat. 

Upeat joulukukka-asetelmat tuovat perinteisiä joulun tuoksuja. Kimppuihin on nyt trendikästä lisätä oksia tai kuivakukkia lisäämään luonnollisuutta ja monikerroksellisuutta. Joulukimput tyypillisesti juhlistavat sesonkia joko rikkaan punaisella värillä tai hennon lumenvalkoisuudella.  

Joulutähti on joulun pyhien kestosuosikki. Vaihtelua tähän klassikkoon tuovat minijoulutähdet, joiden värit vaihtelevat punaisten ja vaaleanpunaisten yhdistelmistä oranssin sävyisiin ja valkoisiin. Minijoulutähtiä löytyy yksivärisinä, viirullisina, täplikkäinä ja soman ryppyisinä.

Samankaltaiset artikkelit