Näin valitset oikean tekijän sisäilmatutkimukselle Oulussa

Näin löydät tekijän sisäilmatutkimukselle Oulussa.

Sisäilmaongelmat voivat aiheuttaa monenlaisia oireita, kuten päänsärkyä, väsymystä ja hengitystieoireita. Jos epäilet, että asunnossasi tai työpaikallasi on sisäilmaongelmia, on tärkeää teettää sisäilmatutkimus. Sisäilmatutkimuksia Oulussa tarjoaa useita eri yrityksiä, joten oikean tekijän valitseminen voi olla vaikeaa.

Tässä artikkelissa annamme vinkkejä, joiden avulla tekijän valinta onnistuu helpommin.

1. Selvitä tekijän kokemus ja pätevyys

Kuten kaikkien palveluiden kohdalla, myös sisäilmatutkimuksen tekijää valittaessa on tärkeää selvittää, kuinka hyvin tekijä vaikuttaa työnsä osaavan. Siksi on olennaista varmistaa, että valitsemallasi yrityksellä on kokemusta sisäilmatutkimuksista ja että sen työntekijät ovat päteviä.

Tällainen tiedonhaku on helpointa aloittaa tarkastelemalla sopivilta vaikuttavien yritysten verkkosivuja. Katso, mitä yritykset kertovat itsestään ja palveluistaan ja koita arvioida, kuinka vakuuttavilta eri tekijät vaikuttavat.

Kiinnitä erityistä huomiota siihen, kuinka yksityiskohtaisesti yritys osaa kertoa palvelustaan ja osaamisestaan. Jos tekijä pystyy tarkasti kertomaan kuinka se toteuttaa sisäilmatutkimuksen, ja miksi se käyttää mitäkin metodia, todennäköisesti tämä tekijä osaa myös toteuttaa tutkimuksen kuvailemallaan tavalla.

Voit selvittää muun muassa seuraavia tietoja yrityksen kotisivuilta, sosiaalisen median profiileista tai taloustiedoista, tai tarvittaessa kysyä niitä suoraan yritykseltä:

  • Kuinka kauan yritys on tehnyt sisäilmatutkimuksia?
  • Millaisia sisäilmatutkimuksia yritys tekee?
  • Mitä pätevyyttä yrityksen työntekijöillä on?

2. Vertaile tarjouksia sisäilmatutkimuksesta

Jotkut yritykset veloittavat sisäilmatutkimuksen tekemisestä, kun taas toiset tarjoavat palvelua ilmaiseksi. Maksullisista palveluista kannattaa aina pyytää tarjous usealta eri tekijältä, jotta voit vertailla tutkimuksen hintaa ja sisältöä eri tarjousten välillä.

Myös ilmaisten sisäilmatutkimusten välillä voi olla eroja. Siksi on tärkeää katsoa, mitä eri tekijät kertovat tarjoamiensa ilmaisten sisäilmatutkimusten sisällöstä ja käytetyistä menetelmistä ja tarvittaessa kysyä yritykseltä tarkentavia lisätietoja.

Yhden yrityksen tarjoama ilmainen sisäilmatutkimus saattaa olla aivan yhtä hyvä ja laaja kuin toisen yrityksen myymä maksullinen palvelu, mutta tämä on aina hyvä pyrkiä selvittämään jo ennen tutkimuksen tilaamista.

Pyri selvittämään ainakin seuraavat asiat:

  • Kuinka laaja sisäilmatutkimus on
  • Mitä kaikkea tutkimuksessa selvitetään ja miten
  • Millainen tutkimuksen aikataulu on
  • Velvoittaako sisäilmatutkimuksen tilaaminen sinua mihinkään (koskee erityisesti ilmaisia palveluita)

3. Tutustu yrityksen maineeseen

Kuka tahansa pystyy kirjoittamaan kehuja ja yleviä mainoslauseita omille verkkosivuilleen. Sen sijaan suositusten ja hyvien arvosteluiden saaminen vaatii sitä, että yritys on tehnyt hyvää työtä ja pitänyt asiakkaansa tyytyväisinä.

Katso, millaisia arvosteluita yritys on saanut esimerkiksi Googlessa tai sosiaalisessa mediassa. Yrityksen Google-arvostelut voit löytää helposti tekemällä Google-haun yrityksen nimellä. Google tarjoaa hakutuloksissa yleensä yrityksen Google Business -profiilia, jonka alle arvostelut kerätään.

Yrityksen saamien arvosteluiden keskiarvo kertoo jo paljon, mutta vielä tarkempaa tietoa saat lukemalla yksittäisiä arvosteluita, ja katsomalla mitä ihmiset sanovat saamastaan palvelusta. Kannattaa tietysti aina muistaa, että parhaatkin palvelut voivat toisinaan saada satunnaisia kehnoja arvosteluita, johtuen esimerkiksi asiakkaan vääränlaisista odotuksista tai yksinkertaisesti huonosta tuurista.

Kaikkein paras suositus on toki sellainen, jonka antaa henkilö johon luotat. Jos joku läheisesi tai tuttavasi on jo käyttänyt harkitsemasi yrityksen palveluita, tai jopa tilannut heiltä sisäilmatutkimuksen, kannattaa ehdottomasti kysyä heidän kokemuksiaan yrityksestä.

4. Jos et ymmärrä jotain, pyydä selvennystä

Kuvitellaanpa tällainen tilanne: Etsit tekijää sisäilmatutkimukselle Oulussa, ja olet löytänyt muutamia lupaavalta vaikuttavia yrityksiä. Yrität selvittää, mikä yrityksistä olisi paras valinta, mutta osa saamassasi tarjouksessa tai yrityksen palvelukuvauksessa olevista termeistä vaikuttavat epäselviltä.

Tällaisessa tilanteessa kannattaa aina kääntyä kyseisen yrityksen puoleen, ja kysyä suoraan mitä epäselvä kohta tarkoittaa. Jotta saat sisäilmatutkimuksesta parhaan mahdollisen hyödyn, sinun on tärkeää tietää mitä kaikkea tutkimuksessa selvitetään, ja miten pystyt tutkimustuloksia hyödyntämään.

Parhaat sisäilmatutkimukset ovatkin sellaisia, jotka sisältävät myös toimenpidesuunnitelman mahdollisten ongelmien tai puutteiden korjaamiseksi. Suositellut toimenpiteet vaihtelevat täysin sen mukaan, millaisia ongelmia sisäilmatutkimuksessa ilmenee. Tutkimuksessa voi esimerkiksi käydä ilmi, että rakennuksessa olisi tärkeää toteuttaa ilmanvaihtosaneeraus.

Jos tilaamaasi sisäilmatutkimukseen sisältyy toimenpidesuunnitelma, sinun on sen avulla helpompaa etsiä sopivan tekijän tarvittaville toimenpiteille. Jos tutkimuksen toteuttaja tarjoaa myös ilmanvaihdon korjaukseen tarvittavia palveluita, luultavasti nopein ja vaivattomin ratkaisu on tilata ilmanvaihtosaneeraus tai muut korjaustyöt samalta taholta.

Yhteenveto

Tämän artikkelin ohjeilla löydät toivottavasti parhaan mahdollisen tekijän, kun tilaat sisäilmatutkimuksen Oulussa tai sen lähialueilla. Jos pidit tästä artikkelista, kannattaa tutustua myös muista aiheista kirjoittamiimme artikkeleihin tällä sivustolla!

Samankaltaiset artikkelit