Mitä palveluita hautaustoimistot Oulussa tarjoavat?

Oletko järjestämässä hautajaisia Oulun alueella, mutta et tiedä, millaisia palveluita hautaustoimistot Oulussa tarjoavat? Tässä blogikirjoituksessa tarkastelen hautauspalveluiden palveluvalikoimaa tarkemmin, jotta tiedät, millaista apua on saatavilla.

Mitä palveluja hautaustoimistot Oulussa tarjoavat?

Miksi hautajaisjärjestelyissä kannattaa kääntyä hautaustoimiston puoleen?

Läheisen poismeno on aina traaginen ja vaikea kokemus. Hautajaisjärjestelyihin liittyy monia käytännön asioita ja valintoja, joita voi olla vaikeaa tehdä surun keskellä.

Hautaustoimiston osaavat ammattilaiset voivat tarjota apua ja tukea monella tavalla, tehden hautajaisista helpomman ja stressittömämmän kokemuksen sinulle ja läheisillesi.

Tässä muutamia syitä, miksi hautajaisjärjestelyissä kannattaa kääntyä hautaustoimiston puoleen:

 1. Asiantuntemus ja kokemus: Hautaustoimiston henkilökunnalla on laaja kokemus hautajaisten järjestämisestä ja heillä on käytössään kattava tietämys alan käytännöistä ja lainsäädännöstä. He voivat ohjata sinua kaikissa hautajaisiin liittyvissä kysymyksissä ja auttaa sinua tekemään oikeita valintoja läheisesi viimeisen tahdon mukaisesti.
 2. Käytännön apu: Hautaustoimisto hoitaa kaikki hautajaisiin liittyvät käytännön järjestelyt, kuten arkkujen ja uurnien hankkimisen, hautapaikan varauksen, kuljetukset, kukkalaitteet ja muistotilaisuuksien järjestämisen. Tämä antaa sinulle aikaa keskittyä surun käsittelyyn ja läheisten tukemiseen.
 3. Tuki ja ohjaus: Hautaustoimiston henkilökunta on empaattista ja tarjoaa sinulle tukea ja ohjausta surun keskellä. He voivat auttaa sinua käsittelemään tunteitasi ja tehdä päätöksiä, jotka ovat sinulle ja läheisillesi parhaita.
 4. Henkilökohtainen palvelu: Hautaustoimistot tarjoavat yksilöllistä ja henkilökohtaista palvelua. He kuuntelevat toiveitasi ja tarpeitasi ja pyrkivät luomaan hautajaiset, jotka ovat ainutlaatuiset ja kunnioittavat läheisesi muistoa.
 5. Rauha ja turvallisuus: Hautaustoimiston ammattilaiset pitävät huolen siitä, että kaikki hautajaisiin liittyvät järjestelyt sujuvat suunnitelmien mukaan ja ilman yllätyksiä. Tämä antaa sinulle rauhan ja turvallisuuden tunteen vaikeana aikana.

Yleiset hautaustoimistojen palvelut

 • Neuvonta ja ohjaus: Hautaustoimiston asiantuntijat neuvovat ja ohjaavat sinua kaikissa hautajaisiin liittyvissä kysymyksissä ja asioissa. He auttavat sinua esimerkiksi hautausluvan hakemisessa, arkkujen ja uurnien valinnassa, hautajaisjärjestelyissä ja muistotilaisuuksien suunnittelussa.
 • Kuljetukset: Hautaustoimisto hoitaa vainajan kuljetukset kotoa tai sairaalasta kappeliin ja hautausmaalle.
 • Hautapaikan hankinta: Hautaustoimisto auttaa sinua hautapaikan hankinnassa ja hautausluvan hakemisessa. Heillä on yleensä hyvät yhteydet Oulun seurakuntiin ja hautausmaihin.
 • Hautaus: Hautaustoimisto hoitaa hautaamisen ja arkkuunlaskun. He voivat myös auttaa sinua muistotilaisuuksien järjestämisessä ja muistomerkin hankinnassa.
 • Kukkalaitteet: Hautaustoimisto voi tilata ja sitoa kukkalaitteet hautajaisiin ja muistotilaisuuteen.
 • Suruviestit: Hautaustoimisto voi auttaa sinua suruviestin laatimisessa ja lähettämisessä.
 • Suruneuvonta: Hautaustoimisto voi tarjota suruneuvontaa yksilöllisesti tai ryhmissä.
 • Muistotilaisuuksien järjestäminen: Hautaustoimisto voi auttaa sinua muistotilaisuuksien suunnittelussa ja järjestämisessä. He voivat tarjota tilat ja catering-palvelut sekä auttaa ohjelman suunnittelussa.
 • Hautamuistomerkit: Hautaustoimisto voi auttaa sinua hautamuistomerkin suunnittelussa ja hankinnassa. Heillä on laaja valikoima erilaisia hautamuistomerkkejä ja materiaaleja.
 • Perunkirjoitusavustaminen: Hautaustoimisto voi auttaa sinua perunkirjoituksen tekemisessä.

Miten löydän sopivan hautaustoimiston Oulusta?

Oulussa toimii useita hautaustoimistoja, joiden joukosta löydät varmasti tarpeisiisi sopivan. Tietoa potentiaalisista vaihtoehdoista löydät helpoiten netistä.

Kun etsit netissä tietoa hautaustoimistoissa, kiinnitä huomiota seuraaviin asioihin:

 • Mitä yritys kertoo itsestään nettisivuillaan: Osaako yritys avoimesti ja selkeästi kertoa toiminnastaan, vai onko yrityksen palveluista vaikea saada tietoa?
 • Mitä muut sanovat yrityksestä: Lue muiden asiakkaiden jättämiä arvosteluita hautaustoimistosta. Näin saat selville, millaisia asiakaskokemuksia muilla on ollut.
 • Millaiset hinnat yrityksellä on kilpailijoihin verrattuna: Kannattaa vertailla eri hautauspalveluiden hintoja, ja katsoa mitä kaikkea hintoihin sisältyy.

Yhteenveto

Eri hautaustoimistojen palveluvalikoima Oulun alueella voi vaihdella hieman keskenään, mutta todennäköisesti eri yritykset tarjoavat ainakin suuren osan samoista palveluista.

Joidenkin palveluiden kohdalla eroja voi kuitenkin olla, joten kannattaa aina selvittää, tarjoaako harkitsemasi hautaustoimisto kaikkia haluamiasi palveluita.

Samankaltaiset artikkelit