Mitä on erikoissiivous?

Erikoissiivous auttaa silloin, kun mikään muu ei enää auta. Erikoissiivous on siis yläkäsite niille kaikille siivoustoimenpiteille, joita ei voida laskea tavallisen siivoamisen piiriin. Erikoissiivousta käytetään esimerkiksi julkisten sisätilojen ylläpitoon mutta myös häätö- ja kalma-asuntojen siivoamiseen. Metodirepertuaari on hyvin laaja ja tässä tekstissä avaammekin hieman tätä erikoissiivousten salaista kammiota ja käymme läpi yleisimpiä erikoissiivouksia.

Peruspesu ja vahaus on ehkä kaikkein tavallisin erikoissiivous. Peruspesu ja vahaus tehdään noin kerran kaksi kiinteistöjen pinnoilla ja lattioille. Varsinkin lattiat ovat peruspesussa kovan syynin alla. Peruspesut toimivat tehokkaasti siistimään toimistoja, auloja, rappukäytäviä jne., jos tavanomainen ylläpitosiivous on hoidettu kunnolla. Vahaus etenkin auttaa pitämään lattiat priimakunnossa. Vahaus estää lattian kulumista luomalla lattian pinnalle kalvon, joka suojelee lattiaa. Vahaus on tarkkaa hommaa ja pitää olla varma, että käyttää oikeita käsittelytapoja oikeanlaiseen lattiaan.

Erikoissiivous

Erikoissiivous käsittää myös haastavat asuntosiivoukset

Joskus siivoaminen ei käy kuin leikki ja kohteet ovat todella haastavia. Vastaan voi tulla esimerkiksi aivan järkyttävässä kunnossa oleva häätöasunto, joka täytyisi raivata kokonaan puhtaaksi. Nimenomaan raivata. Asunnossa voi olla hirmuiset määrät tavaraa ja roskaa. Niin paljon, ettei edes kävely onnistu kunnolla saati lattiaa näkisi. Aika hirveää. Kaikkien näiden jätteiden ja eritteiden siivoamiseen tarvitaan ammattilaisen apua. Ammattilaiset osaavat hoitaa häätöasuntojen raivaamisen ja siivoamisen tehokkaasti ja ennen kaikkea turvallisesti. Toinen asuntosiivoamisen muoto on kalmasiivous. Usein voi käydä niin, että vainaja ehtii viettää asunnossa tovin ennen kuin hänet löydetään sieltä. Sinä aikana ruumis on ehtinyt levittää valtavan määrän eritteitä ja hajua asuntoon. Eritteet on helppo siivota, mutta hajua ei. Ammattilaisilta löytyy keinot siistiin ja huolelliseen kalmasiivoukseen aina tavaroiden raivaamisesta ja viemisestä pois täydelliseen hajun poistamiseen. Oli kyseessä sitten kalma-asunto tai häätöasunto, tulee tilat desinfioida kunnolla erikoissiivouksessa tämä otetaan huomioon ja ammattilaisilta löytyy onneksi kunnon välineet asuntojen ja muiden tilojen (voihan joku kuolla autoonkin) kunnolliseen desinfiointiin.

Yläpölyt ja kevythionta

Yksi erikoissiivous, joka usein unohtuu on yläpölyjen puhdistaminen. Yläpölyillä tarkoitetaan erityisesti julkisissa tiloissa olevia pölyjä esim valaistuksen tai korkeiden huonekalujen yllä. Niin korkealla siis, ettei sitä aina näe saati ylety. Näidenkin puhdistaminen on tärkeää sillä pahimmillaan suuret yläpölyjen määrät vaikuttavat jopa hengitysilman laatuun. JA hei onhan se ällöä, kun kulkee liukuportailla ja näkee, kuinka hyllyjen päällä on loputtomasti pölyä ja muuta roskaa. Yläpölyt ovat myös valtava paloturvallisuusriksi, koska pölyä voi kertyä todella paljon esimerkiksi pistorasioiden tai sähköjohtojen läheisyyteen. Pöly syttyy helposti tuleen, eli iso pölymäärä voi aiheuttaa suuren liekin aivan pienestä kipinästä. Anna siis ammattilaisten hoitaa tämäkin kuntoon!

Vielä loppuun haluamme kertoa kevythionnasta. Kevythionta on menetelmä, joka toimii mainiosti erilaisten julkisten tilojen lattiapintojen puhdistukseen. Kevythionta toimii eri tavalla kuin vahaus. Kevythionta on siis hiontaa ja sillä saadaan helposti poistettua lattian naarmuja ja muita jälkiä. Sillä saadaan myös pinttynyt lika todella helposti pois. Eikö kuulostakin kätevältä? Kuten huomaat, erikoissiivouksia on monenlaisia. Ja oikeastaan tilanteeseen kuin tilanteeseen. Asiantuntijat osaavat löytää oikeat keinot haastaviinkin kohteisiin ja toimittavat työn tehokkaasti.

Samankaltaiset artikkelit