Hieronta Kouvolassa auttaa monenlaisiin pulmiin

Hieronnan periaatteet

Hieronta Kouvolassa on perinteikäs hoitomuoto, joka soveltuu kaikenikäisille. Siitä on hyötyä niin koko kehon rentoutuksessa kuin yksittäisten oireidenkin hoidossa. Lihasjännitykset johtuvat usein erilaisista virheasennoista, jotka johtavat lihasten epätasapainoon. Hierontahoidon periaatteena on lievittää lihasjännityksiä ja lihaksiston kiputiloja, ja siten kohentaa koko kehon hyvinvointia.

Hieronta auttaa pitämään kehon kunnossa, kun lihaksiston kunto muuttuu esimerkiksi ikääntymisen myötä. Näin myös elämänlaatu säilyy parempana. Lisäksi useille asiakkaille hieronta toimii paikkana käsitellä omia ajatuksia ja rauhoittua, joten se voi olla tarpeellinen rentoutumishetki kiireisen arjen keskellä.

Klassisessa hieronnassa, toiselta nimeltään ruotsalaisessa hieronnassa, on kyse pehmeiden kudosten liikkuvasta muokkauksesta eri tavoin, kuten painellen tai sivellen. Klassisen hieronnan viisi eri perusotetta ovat sively, hankaus, pusertelu, täristys ja taputus.

Hyötyisitkö sinä hieronnasta Kouvolassa?

Hieronta on usein toimiva keino useiden vaivojen ja oireiden hoidossa, sillä lihasjännitys on syy monien arjessa kohdattavien kiputilojen syntyyn.

Jos lihasten jännitystilat aiheuttavat sinulle päänsärkyä, pitkäaikaisen jännitystilan laukaiseminen on usein tehokas apu särkyyn.

Liikuntaa aktiivisesti harrastavat ihmiset ovat tyypillisiä hierojalla käyviä asiakkaita. Jos olet urheillut useiden vuosien ajan, urheiluvammat ovat erittäin todennäköisiä, ja siksi hierojakäynnit saattavat tulla ajankohtaiseksi myös sinun elämässäsi. Lisäksi hieronta voi auttaa sinua palautumaan urheilusuorituksista nopeammin.

Koska hieronta auttaa usein serotoniinin ja melatoniinin tuotannossa, sillä voidaan joskus tuoda helpotusta myös unettomuuteen. Lisäksi se vähentää stressihormoni kortisolin tuotantoa, joten unenlaatu voi parantua huomattavasti. Jos kärsit ahdistuksesta, kortisolin väheneminen lievittää myös useita siihen liittyviä oireita, sillä kun stressi vähenee ja lihasjäykkyyttä saadaan lievitettyä, olosi kevenee taatusti.

Hieronnan avulla voidaan myös helpottaa ruoansulatusvaivoja, sillä ne voivat johtua vatsalihasten jännitystiloista. Lisäksi hieronnalla Kouvolassa pystytään tehokkaasti ehkäisemään kaatumisia ja niistä aiheutuvia vammoja, sillä hieronta parantaa liikkuvuutta, koska sitä kohdistetaan lihaksiin, jänteisiin, niveliin ja nivelsiteisiin.

Jos lihaskivulle ei ole selkeää syytä, on todennäköistä, että se johtuu huonosta ryhdistä, joka vetää lihaksia virheasentoihin. Tällöin tuloksena on pitkäkestoinen jännitystila. Nykyisin huonoa ryhtiä aiheuttaa usein päätetyöskentely, sillä sen aikana asento kallistuu helposti näyttöä kohti, jollei ryhtiin kiinnitä erityistä huomiota.

Huonon ryhdin tunnistaa esimerkiksi alaselän kipeytymisestä, työskentelyä seuraavasta päänsärystä ja niskasärystä.

Hieronnan yleisiä hyötyjä

Monet ihmiset hakeutuvat hierontaan Kouvolassa ja muuallakin ratkaistakseen jonkin tietyn ongelman, mutta koska hieronta vaikuttaa koko kehoon, se usein parantaa unenlaatua ja yleistä vastustuskykyä, tehostaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa sekä vähentää stressiä.

Mikä on normaalia hieronnassa ja sen jälkeen?

Hieronta tuntuu usein hieman epämiellyttävältä silloin, kun pyritään avaamaan lihasjumia. Jos hieronnan aikana tuntuu kipua, siitä tulee kertoa hierojalle.

Hieronnan jälkeen olo on usein väsynyt ja lihakset tuntuvat aroilta. Tämä on normaalia, vaikka hieronnalla olisi tähdätty vain rentoutumiseen.

Samankaltaiset artikkelit