Kiinteistönvälittäjä Vantaa

Myydessäsi kotiasi Vantaalla, sinun tulee todennäköisesti löytää sopiva kiinteistönvälittäjä Vantaalta. Lähes välittäjä kuin välittäjä ottaa varmasti kotisi myyntiin. Jos olet myymässä kotiasi Vantaan ulkopuolelta, pätevät varmasti monet samat lainalaisuudet oman kotisikin myyntiin.

kiinteistönvälittäjä vantaa

Jokainen kiinteistönvälittäjä Vantaalla haluaa mahdollisimman paljon kohteita

Kiinteistönvälittäjille on tärkeää, että kohteita saadaan myyntiin mahdollisimman paljon. Tästä syystä suurin osa välittäjistä yrittää pitää ”meteliä” itsestään ja muistuttaa olemassaolollaan. Kunhan ainakin jokainen Facebook-kaveri tietää, että jos heillä olisi aikeita myydä oma asuntonsa, minä olen se oikea tyyppi tähän hommaan. Harva muu ammatti on niin riippuvainen omasta näkyvyydestään asiakkaiden saantiin suhteutettuna.

Kun jokainen kiinteistönvälittäjä Vantaalta haluaisi saada asuntosi myyntiin, sinun tehtävänäsi on valita kotisi myyntiin välittäjien joukosta se kaikkein sopivin. Asunnon myyntiä hoitavan yrityksen valinnassa kannattaa olla tarkkana, sillä välittäjiä Vantaaltakin löytyy todella paljon ja myös ihan laidasta laitaan.

Miten erottaa hyvä kiinteistönvälittäjä Vantaalla?

Kaikkien palvelu on hyvin saman tyyppistä. Markkinoidaan itseään ja yritetään saada mahdollisimman paljon kohteita myyntiin kavereilta, tutuilta ja tuttujen tutuilta. Itse kohteen myyminen ei ole yleensä mitään kovinkaan haastavaa.

Kohteesta otetaan hyvät kuvat, kirjoitetaan houkutteleva esittelyteksti ja laitetaan kohde myyntiin suurimpiin portaaleihin, eli Etuoveen ja Oikotielle. Jotkut välittäjät saattavat käyttää vain toista näitä. Kun valitset kiinteistönvälittäjää, muista kysyä näkyvyydestä. Tuleehan kohde Oikotielle ja Etuoveen? Tuleeko se myyntiin myös esim. Tori.fi?

Kuinka ”kuuma” myytävä kohteesi tulee olemaan?

Kohteen näkyvyyden lisäksi kannattaa miettiä vähän sitä, kuinka haluttu myytävä kohde on, kun se tulee myyntiin. Kuinka nopeasti myytävä asunto todennäköisesti menee kaupaksi ja tuleeko välittäjän tehdä sen eteen minkä verran työtä?

Myyntiaikaa ja työn määrää voidaan yleensä suhteuttaa välityspalkkioon, eli siihen, kuinka paljon kiinteistönvälittäjän palveluksista maksat. Välillä se voi tuntua hölmöltä maksaa muutaman tunnin työpanoksesta 5000-15 000 euroa.

Voisiko jostain saada itselleen jollain tapaa järkevämmän ratkaisun?

Kenties tavan, jolla voisi säästää välityspalkkiossa ja tehdä vaikka vähän myös itse asunnon myynnin eteen? Tällöin kannattaa tutustua Kotivaihtoon.com -konseptiin, jossa kiinteistönvälittäjä hoitaa kaiken asunnon myyntiin liittyvän työn, kuten myyntimateriaalit, yhteydenotot, kauppaneuvottelut, kauppakirjat, tiedot verottajalle jne., mutta asunnon omistaja näyttää itse kotinsa kiinnostuneille ostajaehdokkaille. Näin asunnon omistaja, eli myyjä voi säästää helposti useita tuhansia euroja avaamalla ovensa itse.

Myös kiinteistönvälittäjällä säästyy aikaa, eikä hänen tarvitse istua ruuhkissa ja maanteillä. Molemmat yleensä voittavat tässä, kun asunnon omistaja on valmis tekemään työtä vähän myös itse. Nyt ei puhuta kuitenkaan suuresta työstä ja vähimmillään, se voi tarkoittaa noin 1 tunnin työtä. Se voi olla esim. 10 000 € säästölle aika hyvä tuntihinta.

Aluetuntemus ja kauppahintatilastot

Kohteen näkyvyyden ja välityspalkkion lisäksi kiinteistönvälittäjän valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota aluetuntemukseen. Kuka välittäjä tuntee alueen ja sen markkinat parhaiten? Tälle en antaisi kuitenkaan liikaa painoarvoa, sillä kiinteistönvälittäjillä on käytössään portaali, johon meillä ”tavallisilla pulliaisilla” ei ole pääsyä.

Portaalista näkee toteutuneet kauppatilastot ja hinnat esim. alue tai taloyhtiökohtaisesti. Näin voidaan katsoa etukäteen esim. se, mihin hintaan naapurissa on tehty kaupat muutama kuukausi sitten.

Toteutuneiden kauppojen tilastot antavat todella hyvän kuvan:

Markkinahinnoista ja siitä, mihin hintaan asunto kannattaisi laittaa myyntiin. Jos läheltä ei ole myyty saman tyyppistä asuntoa hetkeen, voi olla järkevää laskea vähän arvonnousua myös hinnan päälle. Esim. koronan aikana hinnat ovat nousseet Vantaan monilla asuinalueilla ja yksittäisissä taloyhtiöissä todella paljon.

Markkinointimateriaalien laatu

Markkinointimateriaaleilla on myös väliä. Kannattaa katsoa välittäjän myynnissä olevia kohteita ja sitä, millaiset kuvat kohteilla on. Onko kuvat laadukkaita? Millainen esittelyteksti kohteissa on? Onko kohteiden myyntimateriaaleihin panostettu.

Tämän lisäksi kannattaa tietysti valita mukava välittäjä.

Sellainen, jolta voisi itsekin ostaa asunnon. Onhan hän sentään yhteydessä myös niihin ostajakandidaatteihin, jotka ovat sitten kiinnostuneita ostamaan sinun asuntosi. Kiinteistönvälittäjä Vantaalta hakusessa – tässä blogipostauksessa oli muutamia vinkkejä, jotka toivottavasti helpottavat löytämään sopivan välittäjän kotisi myyntiin.

Toivottavasti näistä on apua valinnassa ja sinäkin löydät sopivan kiinteistönvälittäjän. Kun sopiva kiinteistönvälittäjä Vantaalta tai sen ulkopuolelta on löytynyt, on aika laittaa asunto myyntiin ja tehdä perusteellinen taustatutkimus.

Vielä muutama asia, jota ottaa huomioon

Jos asuntosi on esim. kerrostalohuoneisto taloyhtiössä, isännöitsijäntodistuksesta saa lähes kaikki olennaiset tiedot asunnon myyntiin. Isännöitsijäntodistus pyydetään isännöintiä hoitavalta yhtiöltä. Myynnille olennaisia tietoja ovat mm. tehdyt remontit, kuten milloin kattoremontti on tehty? Entä julkisivu? Parvekkeet? Jos kohde on elementtitalo, milloin elementtisaumat on uusittu? Onko sähköjä uusittu ja jos on, niin milloin?

Tämä kaikki selviää isännöitsijäntodistuksesta, joka maksaa yleensä muutamista kympeistä pariin sataan euroon. Yleensä isännöitsijäntodistus sisältyy välittäjän välityspalkkioon, mutta tämä kannattaa tietysti varmistaa. Kiinteistönvälittäjä Vantaallakin saattaa ottaa tämän ns. piilokuluina hinnan päälle. ”Toimistokulut lisätään hintaan”. Ole siis tarkkana!

Samankaltaiset artikkelit