Henkilöstövuokraus Helsinki – miten se toimii? 

henkilöstövuokraus helsinki

Henkilöstövuokraus Helsinki on yksinkertaisimmillaan sopimus poikkeuksellisesta työjärjestelystä, jossa kolme osapuolta sopii työnteosta. Kolmena osapuolena pelaavat työntekijä, työvoimaa vuokraava yritys sekä vuokratyövoimaa käyttävä yritys. Tässä tekstinpätkässä käymme läpi hieman henkilöstövuokrauksen perusteita ja miksi juuri Helsingissä se kannattaa! 

Henkilöstövuokrauksessa on ensimmäisenä oleellista ymmärtää, että työsopimuksia siinä ei solmita aivan kuten tavallisesti. Ensinnäkin työntekijän työnantaja on aina henkilöstöä vuokraava yritys, ei vuokratyövoimaa käyttävä yritys. Tällöin työnantajana toimiva työvoimaa vuokraava yritys hoitaa kaikki työnantajalle kuuluvat velvoitteet, vaikka sitä itse konkreettista työtä vuokratyöntekijä tekeekin vuokratyövoimaa käyttävälle yritykselle. Ja hei onhan se nyt simppeliä, jos mitä vuorotyötä se olisi jos työsopimus solmittaisiin vuokratyötä käyttävän yrityksen kanssa? Sehän olisi jo tavallinen työsuhde. Tässä piileekin vuokratyön pointti, usein sitä käyttävät yritykset eivät juuri halua solmia työsopimuksia, vaan nimenomaan haluavat vuokrata henkilöstöä.  

Henkilöstövuokraus on samanarvoista 

Vuokratyöntekijä on aina ja ehdottomasti samanarvoinen ja toimii tismalleen samoissa tehtävissä kuin kaikki muutkin työntekijät. Tämän määrää laki, ja sitä on toteltava. Ainoa poikkeus tässä on se, että vuokratyöntekijällä on oikeus kieltäytyä tarjotusta työtehtävästä, jos hän ei koe sitä mieleisekseen. Näitä tilanteita kuitenkin harvemmin ilmenee. Eniten vuokratyötä hyödynnetään sesonkiaikana, ja tämä on jopa joissain ehdoissa jopa kirjattuna, että vuokratyötä saa hankkia vain kiireisimpinä sesonkihetkinä. Vuokratyöntekijät ovat siis tismalleen käytännössä samalla viivalla kuin tavalliset työntekijät. Eli jos työporukkasi lähtee pelaamaan työpaikan kustantamana biljardia sikariklubille, tulee myös vuokratyöntekijälle antaa mahdollisuus tulla mukaan. Tämä ei valitettavasti ole päivänselvää ja siksi olemmekin halunneet olla eturintamassa selvittämässä sanaa tästä, että vuokratyöntekijöitä tulee kohdella oikein. Piste.  

Henkilöstövuokraus antaa melkoisia mahdollisuuksia. Se onnistuu auttamaan lähestulkoon minkälaisessa henkilöstötarpeessa tahansa. How cool is that! Ennen kaikkea henkilöstövuokraus hoitaa aivan uskomattoman määrän työtä yrityksen puolesta. Se rekrytoi ammattimaisesti parhaan osaajan, hoitaa kaikki työhön ottamiseen liittyvät velvollisuudet ja hoitaa kaikki maksut, mitä ikinä työntekijään liittyykään. Asiakkaan ei tarvitse muuta kuin maksaa palvelusta ja nautti saamastaan työvoimasta. Työvoiman vuokraaminen vapauttaa aikaa ydinosaamiselle, eli kaikelle muulle kuin rekrytoinnille. Voidaan puhua jopa kymmenien työtuntien säästöstä, joka on aika mahtava summa. Aika helppo päätös valita henkilöstövuokraus eikö? 

Henkilöstövuokraus Helsinki 

Helsinki on suomen pääkaupunki ja väkiluvultaan suurin kaupunki. Iso osa yrityksistä on sijoittunut juuri Helsinkiin ja Helsingissä tapahtuu jatkuvasti kaikkea, johon tarvittaisiin lisää työvoimaa. Varsinkin rakennus- ja logistiikka-alalla tarvitaan Helsingissä jatkuvasti työvoimaa. Tällä hetkellä esimerkiksi Redin korkeat asuintalot ovat valtava rakennustyömaa, jonne on palkattu rutkasti vuokratyövoimaa. Helsingissä on myös lukematon määrä erilaisia logistiikkaketjuja, jotka myös huutavat työvoiman apua. Helsingissä onkin kymmeniä henkilöstövuokrausfirmoja, jotka ovat valmiita auttamaan yrityksiä henkilöstövuokrauksen kanssa. Hakukoneiden kautta on helppo löytää itsellensä sopivin palveluntarjoaja. Myös suurkaupungissa työllistyminen on helppoa henkilöstövuokrauksen kautta. Työtä kyllä löytyy, mutta henkilöstövuokraus voi olla ainoa tapa päästä tekemään työtä. Ei siis kannata ujostella, vaan hakea rohkeasti työvoimaa vuokraavan yrityksen listoille. Ovi työmaailmaan aukeaa yllättävän helposti. Parasta on vielä se, että työtä saa tehdä omilla ehdoilla! 

Samankaltaiset artikkelit